Webinar IdISBa. Giulia Santopolo. “Naked-Eye assessment of polymorphonuclear leukocytes activation status with plasmonic nanosensors”
El dilluns 29 de març a les 13.30 h tindrà lloc el seminari en línia “Naked-Eye assessment of polymorphonuclear leukocytes activation status with plasmonic nanosensors”, a càrrec de Giulia Santopolo, investigadora predoctoral del programa Talent Plus Junior, del Grup Multidisciplinar de Sèpsia de l'IdISBa.
Giulia Santopolo és graduada en Química i Tecnologia Química per la Universitat de Torí, Itàlia (2015), també va cursar un màster en Química Clínica i Forense i Control de Dopatge (2019) a la mateixa universitat. Actualment realitza els seus estudis de doctorat en el Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears.
Quant a la seva experiència professional, l'any 2017 (03/2017 - 06/2017) la investigadora va realitzar les pràctiques en el Laboratori de Bioquímica Clínica "Baldi Riberi" (Molinette) en el qual va treballar en l'anàlisi quantitativa i qualitativa de fàrmacs immunosupressors mitjançant UHPLC/HPLC ESI-MS, i en l'anàlisi d'electroforesi de proteïnes.
Entre l'any 2017 i 2018 (11/2017 - 02/2018) també va treballar al S. C. Laboratori Anàlisi, a la Unitat de Litiasi Renal a l'Hospital Umberto I, Mauriziano. Durant aquest temps es va centrar en l'anàlisi de la composició química de càlculs renals mitjançant FT-IR, en l'anàlisi quantitativa i qualitativa de citrat en matriu d'orina mitjançant HPLC i en l'anàlisi quantitativa i qualitativa de sulfats, oxalats i fosfats en matriu de orina mitjançant HPLC.
Així mateix, el 2018 (03/2018 - 07/2018) va ser contractada com a tècnica de suport d'investigació en el Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears per desenvolupar el projecte "Ultrafast and Ultrasensitive Naked-Eye Detection of Urease-Positive Bacteria with Plasmonic Nanosensors", centrat en la caracterització, síntesi i anàlisi òptic de nanopartícules d'or, en l'estudi de les interaccions entre nanopartícules d'or i sistemes biològics, com proteïnes, en la detecció de biocomponents bacterians amb nanosensors plasmònics i en l'anàlisi qualitatiu de marcadors biològics mitjançant sistemes colorimètrics.
D'altra banda, l'any 2019 (05/2019 - 09/2019) es va incorporar com a investigadora a l’IdISBa com a membre de l'equip d'investigació B-SMART, centrat en els biosensors per a la monitorització de sèpsia amb tecnologia de realitat augmentada. Durant aquest temps va treballar en el projecte “Culture-independent detection of carbapenemase-producing bacteria with plasmonic nanosensors” enfocat en la detecció de betalactamasa amb nanosensors plasmònics.
En l'actualitat treballa en el Grup Multidisciplinar de Sèpsia amb un contracte predoctoral del programa "Talent Plus Junior" finançat per l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).
Inscripció: Per apuntar-se al seminari és imprescindible inscriure’s fent clic aquí.
Un cop inscrit rebrà un correu de confirmació de com ha d’unir-se a al seminari web.