CA | ES | EN

ACTIVITATS

martes, 26 de septiembre de 2023
Nit Europea dels Investigadors i Investigadores IdISBa 2023

El pròxim 29 de setembre de 2023 se celebra la Nit Europea dels Investigadors i Investigadores, i des de l’IdISBa s'ha organitzat un programa d'activitats, l'objectiu del qual és apropar la investigació a la ciutadania per a que coneguin la feina dels investigadors i investigadores IdISBa, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva investigació a la vida quotidiana.

 

Programa d'activitats:

 

Divendres 29 de setembre (Parc de la Mar, Palma)

 

Acte coordinat per la Secretaria Autonòmica d’Innovació i Societat Digital. L’acte compta amb la participació dels centres d’investigació de les Illes Balears: Delegació del CSIC, IGME, IMEDEA (CSIC-UIB), IFISC (CSIC-UIB), UIB, IdISBa, SOCIB, COB-IEO, IME, MAEF i el Centre Bit Menorca.

 

Fireta investigadora (18.00 h – 20.30 h): Estand de l'IDISBa amb tallers i experiments.

  • «L'investigació per a la prevenció del càncer», a càrrec del grup Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR). 
  • «Descobrint el cervell», a càrrec del grup Neurofarmacologia. 

 

Contacontes científic, a l’escenari del Parc de la Mar (18.30 h): Activitat dirigida a nins i nives de 5 a 8 anys.

  • «Margarita Salas: la historia d’una científica », a càrrec de Mª Victòria Llull Alberti, investigadora del grup “Genòmica de la Salut”. 
  • «Ciencia'm un conte», a càrrec de Marc Ventayol Guiraldo, investigador del grup “Genòmica de la Salut”. 

 

Xerrades i monòlegs ‘Els actors de la ciència’, a l’escenari del Parc de la Mar (20.30 h – 23.00 h): 

Diversos investigadors/es realitzaran xerrades de curta duració (7 i 10 minuts) de forma lúdica i distendida. Seran presentats pel mestre de cerimònies, el presentador i músic David Ordinas, qui afegirà espectacle musical. 

 

  • «Els biosensors no són d'un altre planeta», a càrrec d'Andreu Vaquer Vadell, investigador del Grup Multidisciplinari de Sèpsia. 
  • «Apps de laboratori», a càrrec de Rocío Zamanillo Campos, investigadora del Grup d’Investigació en Atenció Primària i Promoció comunitat autònoma de les Illes Balears (GRAPP-caIB). 

 

 

Programa activitats Parc de la Mar: Nit de la Recerca 2023

 

 

Dissabte 30 de setembre (CaixaForum, Palma) 

 

Fira de la investigació (Espai D) (11.00 h – 14.00 h) 

Prèvia inscripció a la web de de CaixaForum Palma (aforament limitat): https://caixaforum.org/es/palma/p/feria-de-la-investigacion_a164634157

 

El Grup Neurofarmacologia de l’IdISBa comptarà amb un estand on els assistents podran experimentar en 1ª persona sobre:

 

  • Neuroanatomia: joc interactiu de classificació de cervells de diferents organismes i demostració de les parts del cervell. 
  • Neurogènesi: avaluació al laboratori per immunohistoquímica (demostració amb un microscopi). 
  • Depressió: joc interactiu de modulació de la neurogènesi. 

 

Late show: investigació a escena (auditori) (18.30 h – 19.30 h) 

Prèvia inscripció a la web de CaixaForum Palma (aforament limitat): https://caixaforum.org/es/palma/p/la-investigacion-a-escena_a164634366

 

Consistirà en una sèrie de microxerrades d’investigadors i investigadores dinamitzades per gaudir amb el coneixement científic. 

 

  • «Al·lucinògens amb potencial terapèutic», a càrrec de Jordi Jornet Plaza i Sandra Ledesma Corvi, investigadors del grup Neurofarmacologia. 
  • «Dietas a la carta: per a que serveix la nutrició personalitzada?», a càrrec de Carmen García Ruano i Pere Bibiloni Coll, investigadors del grup Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de riscos (NuBE). 

 

 

Programa CaixaForum: https://lanochedelosinvestigadores.esciencia.es/la-noche-2023/programa-palma-2023/



mangakakalot