CA | ES | EN

ACTIVITATS

lunes, 6 de noviembre de 2023
Ciència a tot Tren: un recorregut científic sobre raïls des de Palma fins a Sóller

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) participa en l'activitat divulgativa Ciència a Tot Tren, el pròxim 11 de novembre, organitzada per la Unitat de Cultura i Divulgació Científica de la UIB, juntament amb la Delegació Institucional del CSIC a les Illes Balears, l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB).

 

Una vintena de científics i científiques de diverses institucions públiques de recerca a les Illes Balears s’han unit per dur a terme Ciència a tot Tren, una proposta única que convida tots els públics a experimentar la ciència a través d’un viatge amb l’emblemàtic tren de Sóller el dissabte 11 de novembre.

 

Aquest esdeveniment té com a objectiu traslladar a la ciutadania la ciència que es desenvolupa als laboratoris de les Illes Balears en un entorn que reuneix aspectes culturals, etnològics i naturals de gran valor. Durant el trajecte de Palma a Sóller, científics i científiques compartiran amb els participants els darrers avenços i coneixements a través d’una sèrie de microxerrades temàtiques.

 

En arribar a Sóller, el públic tindrà l’oportunitat de visitar algun dels centres culturals i científics més rellevants de la zona, com són el Jardí Botànic de Sóller, el Museu Balear de Ciències Naturals i el Museu de la Mar, al Port de Sóller. Les xerrades divulgatives continuaran en el trajecte de tornada a Palma.

 

Dia: dissabte, 11 de novembre de 2023
Sortida: a les 10 hores, des de l’estació de Palma del tren de Sóller
Tornada: a les 16.30 hores, des de l’estació de Sóller del tren de Sóller

 

Per part de l'IdISBa hi participarà en les xerrades l'investigador Pere Bibiloni, del grup Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscs (NuBE), amb la xerrada «Programant un futur saludable: la nutrició perinatal», on explicarà la cura de la dieta de les mares durant l'embaràs i la lactància i l'impacte que pot arribar a tenir l'alimentació d'aquesta etapa vital en la salut dels nounats.

 



mangakakalot