CA | ES | EN

ACTIVITATS

martes, 16 de octubre de 2018
Cursos IdISBa. “Com elaborar un projecte de recerca en Ciències de la Salut”

El pròxim 13 i 14 de desembre 2018 es realitzarà a l’Hospital Universitari Son Espases (aules 101, 102-103) l’activitat formativa, “Com elaborar un projecte de recerca en Ciències de la Salut”, coordinada entre la Fundació Dr. Antonio Esteve i l’IdISBa.

 

El seu objectiu és donar a conèixer les tècniques i habilitats bàsiques per escriure i sol·licitar projectes d’investigació en ciències de la salut a agències de finançament nacionals i altres institucions.

 

Aquests seminaris es dirigeixen a investigadors amb poca experiència en la redacció de projectes de recerca en ciències de la salut que cursin programes de formació (de doctorat, d’especialització o de postgrau, en general) i estiguin o a punt d’integrar-se en un grup actiu d’investigació. El curs implica una dinàmica participativa per part dels assistents, amb exposicions teoricopràctiques dels professors i mitjançant diversos exercicis basats en projectes de recerca ja finançats.

 

PROFESSORAT:  

  • Carlos Álvarez Dardet-Díaz. Catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública i director del programa de Doctorat de Ciències de la Salut a la Universitat d’Alacant. Editor associat de Gaceta Sanitaria. Autor de nombrosos articles a revistes JCR, la seva línia d’investigació se centra en promoció de la salut i epidemiologia política. Ha avaluat projectes per al Fons d’Investigació Sanitària, el South African Research Council i la Fundació BBVA. Fou membre de la Comissió de Biomedicina de la Comissió Nacional Avaluadora de l’Activitat Investigadora, i editor (1998-2008) del Journal of Epidemiology and Community Health.
  • Elena Ronda Pérez. Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d’Alacant. Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Desenvolupa la seva activitat docent i investigadora principalment a l’àrea de la salut laboral. Ha col·laborat i dirigit nombrosos projectes de recerca finançats per agències públiques i privades i ha publicat també nombrosos articles a revistes nacionals i internacionals. Ha actuat com a revisora de revistes científiques i a Agències d’Avaluació de Projectes. A les convocatòries del Fons d’Investigació Sanitària, és col·laboradora de l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva.
  • Blanca Lumbreras Lacarra. Professora Titular de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández. Doctora en Salut Pública per aquesta universitat, i MSC in Modern Epidemiology per l’Imperial College of London. Especialista en Anàlisis Clíniques. Les seves línies d’investigació principals se centren en l’estudi de l’epidemiologia de les malalties infeccioses i sobretot, en estudis d’epidemiologia clínica, concretament, en l’estudi de l’adequació de les proves diagnòstiques, àmbit en què ha dirigit tesis doctorals. Ha col·laborat en múltiples projectes de recerca i ha estat investigadora principal en bona part d’ells. També ha publicat nombrosos articles científics. És integrant del CIBER en Epidemiologia i Salut Pública, revisora de revistes nacionals i internacionals, així com de projectes de convocatòries nacionals i regionals. Adjunta de l’àrea d’epidemiologia de l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva.
  • Teresa Ruiz Cantero. Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública i actual vicedegana d’Investigació, Postgrau/Doctorat i Relacions Internacionals de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant. Ha dirigit i participat en projectes amb metodologies quantitatives i qualitatives, nacionals i internacionals relacionats amb la salut des de la perspectiva de gènere, i epidemiologia política, dels quals se’n deriva la seva producció científica en revistes espanyoles i internacionals. Membre de la Comissió Tècnica d’Avaluació de Projectes d’I+D+I. Àrea de Salut Pública, Epidemiologia i Serveis de Salut. Institut de Salut Carlos III. Avaluadora de projectes de recerca en convocatòries públiques d’agències d’avaluació de diverses comunitats autònomes, i de beques de formació professional universitari. Àrea de Medicina Clínica i Epidemiologia. Ministeri d’Educació. També ha participat a la Comissió Ciències de la Salut per a l’Avaluació de Títols Oficials a l’Agència Andalusa d’Avaluació.

 

DURADA: 2 dies de 9 a 17:30h, amb un total de 16 hores lectives.

 

PLACES: el número de participants està limitat a un màxim de 30 places.

 

INSCRIPCIÓ: quota d’inscripció de 100€ (50€ per a membres de l’IdISBa). Està inclosa la documentació del curs, cafès i dinars de treball.

 

CERTIFICAT: Es lliurarà un certificat d'assistència a cadascun dels participants.

 

Inscripcions directament a Fundació Dr. Antonio Esteve