CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 2 de enero de 2020
Publicada la convocatòria 2020 de concessió de subvencions de l’Acció Estratègica en Salut (AES) que gestiona l’ISCIII

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, l'acord que autoritza a l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) la convocatòria 2020 de concessió de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut (AES), per un import total de 100.873.552 euros.

 

L'Acció Estratègica en Salut 2020, emmarcada en el Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2017-2020, és la principal eina per al finançament de la recerca biomèdica i sanitària a Espanya. Concedeix diferents subvencions per al desenvolupament de projectes de recerca i la contractació d'investigadors.

 

L'objectiu global de l'Acció Estratègica de la Salut és contribuir a fomentar la salut i el benestar de la ciutadania, així com desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, potenciant la competitivitat internacional de l'R + D + i de l'Sistema Nacional de Salut (SNS).

 

La AES 2020 introdueix algunes modificacions orientades a facilitar la protecció i creació de nou teixit científic en salut, i a garantir l'alineament entre les entitats filantròpiques i la pròpia AES per col·laborar en el finançament de projectes de valor afegit.

 

 

Gènere, joves i corresponsabilitat

 

Pel que fa a les millores per protegir el teixit científic, l'AES 2020 fomenta la incorporació estable de científics en els centres assistencials de el Sistema Nacional de Salut, requerint formalment que es creïn places permanents per als contractats Miguel Servet i aportant fons addicionals per facilitar la creació d'aquests llocs de treball.

 

A més, promociona i dóna suport al lideratge de joves investigadors, garantint la continuïtat de línies d'investigació en finançar grups en transició i així facilitar el relleu generacional. També inclou una major protecció de les carreres científiques dels investigadors en situacions de maternitat / paternitat, o a la cura de persones dependents.

 

En resum, la convocatòria 2020 de l'AES manté línies d'acció ja consolidades per finançar recursos humans i projectes d'investigació, i introdueix millores per avançar en igualtat de gènere, incorporació i promoció científica dels joves, i corresponsabilitat en la gestió de la recerca .

 

 

Tipus d'ajuts i contractes

 

Els ajuts i contractes que comprèn la convocatòria 2020 de concessió de subvencions d'AES són els següents:

 

  • Contractes predoctorals de formació en investigació en salut (PFIS) i Doctorats en ciències i tecnologies de la salut (Contractes i-PFIS).
  • Ajudes de formació en gestió de la recerca en salut (FGIN).
  • Contractes de gestió en investigació en salut en els Instituts d'Investigació Sanitària (IIS) acreditats.
  • Contractes Riu Hortega per potenciar el perfil investigador de professionals d'entitats sanitàries públiques amb activitat clínic assistencial.
  • Contractes Miguel Servet, que financen la contractació de doctors per augmentar el nombre d'investigadors en ciències i tecnologies de la salut a temps complet.
  • Contractes Sara Borrell per finançar la contractació en centres de el Sistema Nacional de Salut de doctors acabats de titular.
  • Contractes Joan Rodés per contractar personal facultatiu amb experiència en investigació en els centres assistencials de l'SNS que formen part dels Instituts d'Investigació Sanitària (IIS).
  • Contractes per a la intensificació de l'activitat investigadora en l'SNS, que permeten contractar personal assistencial que es farà càrrec d'un percentatge de la tasca assistencial dels investigadors i investigadores.
  • Contractes de tècnics bioinformàtics de suport a la investigació en els IIS.
  • Ajuts per a la mobilitat al personal investigador.
  • Projectes d'investigació en salut
  • Projectes de programació conjunta internacional

 

Font: Institut de Salut Carlos III



mangakakalot