CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 29 de abril de 2020
Diario de Mallorca: Més de 40 projectes d'investigació competeixen per 300.000 euros de l'IdISBa

Les propostes han de permetre una aplicació immediata per millorar la lluita contra la Covid-19.

 

Els investigadors de Balears segueixen bolcats en el coronavirus. Una quarantena de projectes d'investigació i innovació en Covid-19 opten, de moment, a la convocatòria que l'IdISBa va llançar dia 8 d'abril, dotada amb 300.000 euros i que respon a la necessitat de fomentar la investigació santaria destnada a reforçar la lluita contra la malaltia fent front a reptes científics, tècnics i d'investigació derivats de l'emergència sanitària, informa la conselleria de Salut.

 

Per obtenir finançament, els projectes de recerca i innovació en Covid-19 han de permetre una posada en marxa immediata en el sistema sanitari Balears, amb resultats concrets, primerencs i aplicables a la situació actual.

 

De moment s'han presentat 40 projectes, que començaran a ser avaluats aquesta setmana per la comissió d'experts per decidir si se'ls concedeix l'ajut sol·licitat.

 

Per àrees temàtiques, els projectes més nombrosos són els relacionats amb estudis d'avaluació i seguiment epidemiològics de la pandèmia, nous test diagnòstics alternatius i o complementaris als de PCR i estudis clínics per millorar el tractament de la malaltia en pacients hospitalitzats.

 

També s'han presentat propostes sobre altres aspectes diversos com el disseny de nous equips de protecció individual (EPI), sistemes d'higienització i desinfecció de persones i ambients i aplicacions mòbils per a la prevenció de l'contagi per Covid-19 i altres de detecció de nous casos en l'àmbit local.

 

De l'total, el 80% dels projectes presentats procedeixen de l'àmbit públic i al voltant de l'20% han estat presentats per empreses privades. Cal destacar nya preparació de projectes coaborativos entre grupod de recerca entre institucions públiques com IdISBa, UIB, CSIC, així com també la col·laboració publicoprivada d'algunes propostes.

 

Àrea de les investigacions

 

A la convocatòria, encara oberta, poden presentar propostes entitats públiques o privades domiciliades socialment o fiscalment a les Balears i que promoguin projectes i accions col·laboratives destinades principalment als següents objectius: Nous dissenys o millora dels actuals dels Equips de Protecció (EPI), incloent-hi l'increment de la seva durabilitat o reutilització; posada a punt o millora de test de diagnòstic ràpid; desenvolupament de productes de desinfecció per a persones i superfícies; desenvolupament d'aplicacions informàtiques, models i mètodes d'anàlisi propostes innovadores que contribueixin al seguiment i control de la malaltia i les seves conseqüències; innovacions farmacològiques, estratègies terapèutiques i preventives innovadores per reduir l'efecte de la malaltia; i qualsevol altra activitat emmarcada dins de l'àmbit d'R+D + I i relacionada amb la Covid-19.

 

 

 

Font: Diario de Mallorca

 

Data: 29.04.2020



mangakakalot