CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 25 de mayo de 2020
L'ISCIII finança un projecte de recerca de l'IdISBa sobre el receptor ACE2, una proteïna clau en l'entrada del coronavirus en l'organisme

L'Institut de Salut Carlos III, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, ha finançat amb 25.000 euros la proposta presentada pel Dr. Carles Barceló, investigador del Grup de “Malaltia Oncològica Peritoneal” de l'IdISBa, centrada a identificar les regions crítiques de les cèl·lules per les quals s'introdueix el virus SARS-CoV-2, a través del receptor, una proteïna anomenada ACE2.

 

El projecte pretén determinar com les variants genètiques del receptor ACE2 detectades en població espanyola i en diferents teixits incideixen en la capacitat d'infecció del virus. Aquest estudi podria explicar per què diferents pacients tenen una susceptibilitat, símptomes i resultats diferents de COVID19 depenent dels polimorfismes del receptor ACE2, és a dir d'acord amb les diferents variants de la proteïna que pot tenir cada persona.

 

L'investigador explica que "hi ha pacients que entren a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb greus dificultats respiratòries i altres problemes mentre que altres no presenten cap símptoma. El meu projecte se centra a descobrir si les variants del receptor ACE2 presents en la població poden ser una de les causes que expliquin això".

 

El Dr. Barceló està col·laborant amb grups internacionals de referència en l'estudi de la infecció per SARS-CoV-2 d'Alemanya i el Canadà, i assegura que espera tenir resultats de l'estudi en uns mesos.

 

Fins al moment, l'ISCIII a través de la Convocatòria Extraordinària de Projectes d'Investigació sobre el SARS-CoV-2 i la malaltia COVID-19, ha finançat amb 75.000 € l'estudi de la investigadora de l'IdISBa, la Dra. Mercedes García, centrat en la investigació de factors immunològics i virològics en COVID-19 i la seva correlació amb l'evolució a formes greus de la malaltia, i amb 25.000 € el del Dr. Carles Barceló que investiga el receptor ACE2 clau en l'entrada del coronavirus en l'organisme.

 

Repercussió en premsa:

Balears Fa Ciència - 16.05.20

IB3 Notícies - 16.05.20

La Vanguardia - 18.05.20

Cinc Dies- 21.05.2020