La ingesta òptima de nutrients essencials per al sistema immunitari és clau per fer front a la COVID-19
El grup d'investigació "Nutrigenòmica i Obesitat" de l'IdISBa ha publicat un article a la revista d'accés obert Nutrients sobre la relació entre nutrició, nutrigenètica i COVID-19
Aquest estudi analitza la possible influència dels principals nutrients essencials, en la prevenció de la COVID-19 causada pel coronavirus SARS-Cov-2. Es consideren principalment 6 vitamines (D, A, C, B6, B9 y B12) i 4 minerals (ferro, zinc, coure i seleni) amb una participació demostrada en el manteniment saludable del sistema immune. Cal destacar que els països amb el pitjor perfil d'ingesta d'aquests micronutrients (Espanya, Itàlia, Bèlgica, UK, França) corresponen als que han rebut el cop més fort de la pandèmia. Es considera també l'estat nutricional òptim d'aquests nutrients subjecte a particularitats genètiques en els diferents països i que poden predisposar a major risc de dèficit d'aquests nutrients. En suma, els resultats suggereixen que, en el conjunt europeu, la insuficient ingesta de vitamina D, i també de les vitamines C i B12 i dels minerals ferro i zinc, s'associa amb major incidència o mortalitat de la COVID-19.
Ressò en premsa:
- Sebastià Galmés a Múltiplex IB3 - 16.09.2020 (09'00'')