CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 22 de marzo de 2021
L’IdISBa impulsa la investigació en infermeria

Dijous passat el director científic de l'IdISBa, el Dr. Miquel Fiol, i el gestor científic de l'entitat, el Dr. Daniel Lopez van mantenir una reunió amb investigadors/es d'infermeria amb l'objectiu d'unificar criteris i propostes en aquest camp i identificar les dificultats que aquest col·lectiu es troba a la tasca investigadora.

 

A la trobada van assistir la Sra. Pilar Andreu, supervisora ​​d'infermeria en l'àrea de Docència, Recerca i Innovació a l'Hospital Universitari Son Espases, el Sr. José Ángel Rubiño, infermer d'urgències d’adults a l’HUSE, neuropsicòleg docent a la UIB i investigador del grup de Neuropsicologia i Cognició (Neurocog) de l'IdISBa, el Dr. Miquel Bennasar, coresponsable del grup Salut Global i Estils de Vida (EVES), la Dra. Noemí Sansó, investigadora principal del grup de Cures, Cronicitat i Evidències en salut (CurES), i el coresponsable del mateix grup, el Sr. Miguel Ángel Rodríguez.

 

L’IdISBa està alineat amb les propostes de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) que estableixen la importància que tenen els professionals d'infermeria en la investigació en salut. Així doncs, per reafirmar el compromís de l'entitat amb la investigació en infermeria es van abordar diverses mesures per afavorir la seva integració en convocatòries i projectes.

 

Per dinamitzar la recerca en aquest àmbit, l’IdISBa s'ha compromès a llançar una convocatòria de projectes específica per a infermeria, concretament en el programa Primus, l'objectiu és que investigadors/es principals que encara no hagin obtingut finançament per a un projecte de recerca competitiu públic nacional o internacional, puguin aconseguir resultats preliminars que serveixin de palanca per optar a altres convocatòries.

 

El Dr. Fiol assenyala que, "la investigació en infermeria no pot competir amb un altre tipus d'investigacions, pel fet que les revistes científiques en què es publiquen els seus articles tenen menor factor d'impacte, per això és necessari prendre mesures correctores que afavoreixin que els investigadors en infermeria puguin optar a convocatòries i projectes per dur a terme les seves investigacions ".

 

Entre les mesures, l'Institut té previst impulsar un pla de tutela per a investigadors d'infermeria amb l'objecte de millorar la seva producció científica i assessorar-los en els seus projectes d'investigació.

 

El director científic conclou que aquest tipus de trobades són importants per a reorientar les línies d'investigació dels grups de recerca IdISBa amb la finalitat que siguin originals, traslacionals i competitius.



mangakakalot