L’IdISBa reuneix més d’un centenar de professionals en el "2nd International Workshop on Translational Cancer Research"
L’IdISBa reuneix aquest dijous i divendres més d’un centenar de professionals en el "2nd International Workshop on Translational Cancer Research", que té per objectiu debatre els darrers avenços en l’àrea d’oncologia amb una clara vessant formativa. La trobada tendrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases.
Les xerrades cobriran àrees molt diferents, però alhora complementàries: la de bioinformàtica, que resulta imprescindible per a la gestió de la gran quantitat de dades que generen les tecnologies actuals; la d’oncologia cel·lular, que pretén entendre els mecanismes de la malaltia, i la d’oncologia clínica, que té contacte més directe amb els pacients.
Les sessions van dirigides als investigadors de l’àrea d’oncologia, tant als que es troben en fase de formació com als més experts, i tant als que fan investigació clínica com els que duen a terme recerca bàsica.
Està prevista la participació de 53 investigadors de manera presencial i 78, de forma remota. D’aquests darrers hi ha investigadors que es connectaran des de l’Argentina, Bèlgica, Brasil, EUA, Itàlia, Polònia i Xangai (la Xina).
Els perfils dels assistents cobreixen des d’alumnes de grau, màster, investigadors predoctorals i postdoctorals, investigadors de grups emergents i de grups consolidats, i personal clínic i assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears.
Durant els dos dies tendran l’oportunitat d’escoltar les ponències dels investigadors més importants dins l’àrea d’oncologia. A més a més, la trobada donarà l’oportunitat als assistents d’establir contactes amb els investigadors ponents, que poden ser claus per al futur a l’hora de cercar on fer estades, doctorats o iniciar col·laboracions.
Finalment, la participació d’actors no científics, en aquest cas les associacions de pacients amb càncer, permetrà reforçar i consolidar els vincles entre la recerca i la societat.
Alguns dels ponents són Xavier Solé, de l’Institut Català d’Oncologia de Barcelona; Biola Javierre, de l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras de Badalona, i Franscisco Real, del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas de Madrid.
FONT (20/10/21): Nota informativa Conselleria de Salut
RESSÓ EN PREMSA:
PROGRAMA: