CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 28 de diciembre de 2022
L’IdISBa obté 2,9 milions d’euros de finançament de l’Institut de Salut Carlos III en concurrència competitiva

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha rebut 2.937.889,62 euros, en concurrència competitiva, en la convocatòria de l’Acció Estratègica en Salut (AES) 2022 que desenvolupa l’Institut de Salut Carlos III.

 

Amb aquests fons es finançaran 8 projectes d’investigació, 8 contractes de personal investigador, una ajuda per adquisició d’equipament científic i un projecte de col·laboració internacional.

 

La convocatòria de l'AES es divideix en tres grans programes dirigits: d’una banda, a afrontar les prioritats del nostre entorn, impulsar la recerca cientificotècnica i la seva transferència, i, d'altra banda, desenvolupar, atreure i retenir talent. Aquests, al seu torn, es divideixen en diferents subprogrames.


Generació de Coneixement i Infraestructures i Equipament Cientificotècnic


Del Programa Estatal per a Impulsar la Recerca Cientificotècnica i la seva Transferència, l’IdISBa ha rebut 1.967.490 euros.


D’una banda, destina 567.490 al subprograma estatal de Generació del Coneixement, finançant un total de 8 projectes centrar en diferents àrees d’interès de l’Institut, des de l’eficàcia terapèutica de vesícules extracel·lulars per a tendinopaties, a projectes relacionats amb el càncer de mama triple negatiu o la intervenció per reduir la prescripció d’antibiòtics.


D’altra banda, a través del subprograma estatal d’Infraestructures i Equipament Cientificotècnic, amb el finançament d’1.400.000 euros, l’IdISBa podrà crear la Plataforma d'Anàlisi multiòmiques en imatge molecular basada en espectrometria de masses d'ultra-alta resolució.


Contractació de personal investigador


Així mateix, mitjançant el programa estatal per Desenvolupar, Atreure i Retenir Talent, dins del subprograma d’Incorporació, l’IdISBa podrà realitzar, la contractació de cinc investigadors.

Concretament, un contracte d’investigador postdoctoral Miguel Servet tipus I, dotat amb 308.600 euros, dos contractes d’investigador Miguel Servet tipus II, amb 202.500 euros, un contracte de gestió en recerca en salut en els IIS (GIS), dotat amb 80.700 euros i un contracte de personal tècnic bioinformàtic de suport a la recerca en els IIS, dotats amb 53.800 euros.

 

Finalment, a través del subprograma estatal de Formació, l’Institut podrà contractar dos estudiants predoctorals per dur a terme el seu projecte de recerca (179.800 euros). A més, ha aconseguit un contracte Sara Borrell per perfeccionar la formació de personal doctor acabat de titular en el camp de les ciències i tecnologies de la salut, dotat amb 95.000 euros.


Internacionalització


A través del Programa Estatal per a Afrontar les Prioritats del Nostre Entorn, l’IdISBa ha rebut 49.999,62 euros per un projecte de col·laboració internacional.

 

 

Font: Nota informativa CAIB



mangakakalot