CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 28 de junio de 2023
L'IdISBa ha sol·licitat la reacreditació davant l'Institut de Salut Carlos III

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha presentat la sol·licitud formal de reacreditació davant l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), organisme en l'àmbit nacional encarregat de certificar la qualitat dels instituts d'investigació sanitària a Espanya. L'IdISBa sol·licita així renovar el seu compromís amb la recerca d'excel·lència, de marcat caràcter translacional i amb la qual se cerquen respostes als problemes de salut de la ciutadania.

 

L'IdISBa es va acreditar per primera vegada en 2019. El procés d'acreditació es realitza segons els criteris establerts en el Reial decret 279/2016, de 24 de juny, sobre acreditació d'instituts de recerca biomèdica o sanitària. Aquest decret implica adoptar un sistema d'organització i gestió que asseguri el bon ús dels recursos públics i privats, així com una correcta pràctica investigadora i de transferència dels resultats a la pràctica clínica.

 

La reacreditació suposarà continuar accedint a diferents programes de recerca per a obtenir fons per a desenvolupar nous projectes i garantir el manteniment i la millora dels recursos tècnics i humans actuals.

 

A partir d'aquest moment, l'ISCIII analitzarà la documentació que l'IdISBa li enviarà. Posteriorment, l'ISCIII avaluarà in situ a l'IdISBa mitjançant un equip auditor que elaborarà un informe per a la Comissió d'Avaluació, la qual, en un termini màxim de sis mesos des de l'inici del procediment, haurà de resoldre la sol·licitud.

 

Els instituts d'investigació sanitària es constitueixen com a centres d'investigació multidisciplinaris i estan formats per diferents institucions que contribueixen a fonamentar científicament els programes i les polítiques del Sistema Nacional de Salut, potenciant preferentment la investigació translacional, amb l'objectiu que el coneixement generat a partir de la recerca en salut s'apliqui finalment al tractament i prevenció de malalties, i a la millora de la salut i la qualitat de vida de la població. Actualment, 35 instituts estan acreditats per l'ISCIII, en 13 comunitats autònomes, amb més de 24.000 investigadors.

 

Font: Nota informativa CAIB (28/06/2023)



mangakakalot