CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 16 de mayo de 2024
L’IdISBa adquireix una impressora 3D, un nou equipament per a la seva Plataforma de Biobanc i Biomodels

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears ha adquirit un nou equipament gràcies al finançament de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) (PT23/00170) de la convocatòria Plataformes ISCIII de suport a la R+D+I a biomedicina i ciències de la Salut (Biobancs i Biomodels).

 

Es tracta d'una impressora 3D Intamsis, model Funmat pro 410 instal·lada a la unitat 3D de l'Hospital Universitari de Son Espases.

 

Gràcies a l'acord de col·laboració entre la Plataforma Biobanc i Biomodels de l'IdISBa (PT-BIO) i la unitat 3D de l'HUSE, s'ofereixen des del 2023 serveis d'impressió 3D per a investigadors i investigadores.

 

Impressora 3D Intamsis - Funmat pro 410

 

La impressora 3D Intamsis, model Funmat pro 410, és una impressora de fabricació additiva industrial. Compte amb un sistema compatible amb una àmplia gamma de filaments d'alt rendiment i alta temperatura (PEEK, PEKK, PEI, PPSU, PC, Nylon, ABS, PLA, PVA, TPU…). Gràcies al sistema d'extrusió dual, pot imprimir dos materials a la mateixa peça com per exemple: filaments solubles en aigua, proporcionant superfícies finals més llises.

 


 

 

Gràcies a aquest equip s'amplien i milloren les prestacions de serveis 3D (disseny de prototips) i milloraran significativament les oportunitats de desenvolupament de nous projectes d’investigació. Per a sol·licituds de servei el contacte és: idisba.biobanco@ssib.es.

 

 

Victoria Cano, coordinadora tècnica Plataforma Biobanc i Biomodels.
Leandro Augusto Brogi, coordinador del Centre de simulació i Unitat 3D d’HUSE.
Adriana Quintero, Dra. Científica del Biobanc.
Marc Ferrà, biotecnòleg responsable de l’Unitat 3D



mangakakalot