CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 28 de mayo de 2024
L'IdISBa participa en ‘Científic@s en pràctiques’, un programa on estudiants de l'ESO podran fer pràctiques en laboratoris de recerca

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) va rebre ahir als 6 alumnes de 3r d'ESO que participen en Científic@s en pràctiques, un projecte educatiu del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Associació Espanyola per a l'Avanç de la Ciència (AEAC), amb la col·laboració de la Xarxa Sanitària de Responsabilitat Social.


Els alumnes procedents de l'IES Són Rullan i de l'IES Josep Sureda i Blanes estaran una setmana situats en 3 grups de recerca del IdISBa: el grup de Biologia Cel·lular del Càncer (BIOCANCER), el grup Teràpia cel·lular i enginyeria tissular (TERCIT) i el grup Teràpies Avançades i Biomarcadors en Oncologia Clínica.


L'objectiu principal del projecte Científic@s en pràctiques és la cerca i promoció del talent en zones desfavorides, proporcionant a joves estudiants l'oportunitat de realitzar estades en grups i laboratoris de recerca, participant en els seus treballs i convivint amb els seus components.


Es pretén proporcionar-los una oportunitat, a través de la ciència, d'entrar en contacte amb un entorn al qual d'una altra manera difícilment tindrien accés, i eventualment despertar o avivar el seu interès per la ciència.


A més llarg termini, aconseguir donar una continuïtat de manera que les eventuals vocacions científiques puguin arribar a desenvolupar-se, proporcionant-los oportunitats per a dur a terme estudis científics.

 



mangakakalot