CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 23 de julio de 2024
Pipicount, rep una menció especial als Premis Innovació del Cercle d'Economia de Mallorca

Ahir a Fundació Sa Nostra "Can Tàpera" es va celebrar la vuitena edició dels Premis a les Idees Innovadores i de millora social i de l'Entorn 2024 organitzades pel Cercle d'Economia de Mallorca. El projecte Pipicount, de Lida Ainara Vargas i Mar Alzaga, infermeres de l'Hospital Universitari Son Espases, va rebre una menció especial on el jurat dels premis va destacar la qualitat, l'originalitat i el potencial impacte social de Pipicount.

Pipicount: orinal dissenyat per monitorar la diüresi en infants en tractament citostàtic

Els nins entre els 2 i els 5 anys aproximadament, que són diagnosticats per algun tipus de càncer, necessiten l'ingrés hospitalari durant el tractament. En tot aquest període és molt important monitorar les excretes resultants de la metabolització dels citostàtics administrats i, molt concretament, l'orina mitjançant dispositius segurs. Aquests pacients, per la seva edat, normalment usen orinals per orinar, però els orinals convencionals no ofereixen la seguretat necessària per evitar vessaments, ni per poder comptabilitzar el volum d'orina.

Pipicount neix per resoldre i cobrir aquestes necessitats. Aquest orinal aconsegueix evitar vessaments, facilita i permet la mesura de forma precisa del volum, permet valorar el color i l'aspecte de l'orina i finalment és fàcil d'emmagatzemar i netejar.


Carlos Enrique, Gerent del IdISBa, Lida Ainara Vargas i Mar Alzaga, enfermeres HUSE i Leandro Brogi, coordinador del Centre de Simulació i Unitat 3D de l'Hospital Son Espases

Aquest projecte ha comptat amb el suport i l'assessorament de l'IdISBa, del Health Living Lab i del Centre de Simulació i Unitat 3D de l'Hospital Son Espases, i d'ASPANOB que ens ha fet el donatiu econòmic per poder realitzar els primers prototips. 

 



manganelo