CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 25 de julio de 2024
L’IdISBa rebrà 2,4 milions d’euros de l’Impost de Turisme Sostenible per captar nou talent investigador

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) rebrà 2.475.886 € de la convocatòria del Pla Anual de l'Impost de Turisme Sostenible 2023 amb el projecte «GREAT-IdISBa: Generate Research Excellence and Advanced Therapies in IdISBa»

 

El projecte «GREAT-IdISBa» neix amb un doble objectiu: captar nou talent investigador en les diferents etapes de la carrera investigadora i millorar els serveis de gestió que donen suport a la tasca investigadora i científica. En aquest sentit, aquests 2,4 milions d'euros permetran la incorporació de 21 persones a través dels diferents programes que configuren «GREAT-IdISBa».

 

«GREAT-IdISBa» està format per cinc programes pensats i creats segons al perfil a què van dirigits. El programa TECH, va adreçat al personal tècnic de suport a la recerca i permetrà incorporar 4 persones a diferents grups d'investigació de l'IdISBa, amb contractes de fins a 36 mesos.

 

El segon lloc, el programa JUNIOR permetrà incorporar 7 investigadors predoctorals en el camp de la recerca en salut, on podran realitzar la tesi doctoral amb contractes de 36 mesos. A més, disposaran d’un màxim de 2000 € per contracte, per estades a centres de recerca nacionals o internacionals de prestigi reconegut.

 

El programa FOLIUM permetrà incorporar 5 investigadors postdoctorals en grups de recerca de l'IdISBa amb contractes de 24 mesos. Com en el cas dels investigadors predoctorals, oferirà una borsa de mobilitat de 2.000 € per contracte, per poder realitzar estades de formació a altres centres de recerca nacionals o internacionals.

 

El programa GESTIÓ permetrà contractar 2 persones dins l'àrea de gestió i suport a la recerca amb una durada de 36 mesos.

 

Finalment, el nou programa d'aquesta convocatòria és el THERAPÏA, que consistirà en el finançament de 3 places de personal científic de suport a la recerca clínica. Aquest personal investigador tindrà les funcions de dirigir, coordinar i executar la nova Unitat Balear d'Assaigs Clínics en fases inicials, un dels projectes amb més impacte que l'IdISBa es planteja pel 2024-2025.

 

 

ITS aposta per la Investigació

 

El 2024 serà el cinquè any que l'IdISBa rep fons d'aquest Pla Anual d'Impost de Turisme Sostenible, fet que permet que la investigació a les Balears continuï creixent de forma sostinguda.

 

El projecte «GREAT-IdISBa» pretén donar continuïtat als projectes desenvolupats en el marc de convocatòries de plans anuals anteriors, com ara, el projecte «FuturMed, Talent per a la medicina del futur», amb el suport del Pla Anual 2017; el projecte «Talent Plus. Construint Salut Generant Valor», finançat pel Pla Anual 2018; el projecte «INTRES: invertir, investigar i innovar», pel Pla Anual 2019 de l'Impost de Turisme Sostenible i el projecte «CONSCIENCIA IdISBa: Consolidar la Ciència IdISBa», finançat pel Pla Anual 2022.

 



manganelo