CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 9 de octubre de 2024
El IdISBa adquireix la Tape Station 4200, un nou equipament per a la seva Plataforma Genòmica i Bioinformàtica

Tape Station 4200 és un sistema utilitzat en biologia molecular i genòmica per a l'anàlisi i quantificació d'àcids nucleics, com ADN i ARN. Aquest dispositiu utilitza un mètode d'electroforesi automatitzada d'alta resolució i d'alt rendiment per a separar les molècules segons la seva mida i forma.

 

Aquest nou equip ofereix les següents funcionalitats:

  1. Anàlisi de qualitat: Permet avaluar la qualitat i la integritat de les mostres d'ADN o ARN a través d'algoritmes d'integritat (RIN i DIN), cosa que és crucial per a experiments posteriors.
  2. Quantificació: Proporciona informació sobre la concentració d'àcids nucleics a les mostres, facilitant la planificació d'experiments.
  3. Facilitat d'ús: Dissenyada per a l'anàlisi automatitzada sense intervenció d'un operador fins a 96 mostres per carrera, simplificant el procés d'anàlisi per als investigadors.
  4. Resultats ràpids: Ofereix resultats en poc temps (1 – 2 min per mostra), cosa que millora l'eficiència del treball de laboratori.

 

 

És una eina molt útil en recerca, diagnòstic i aplicacions de biotecnologia, ajudant els científics a assegurar la qualitat de les seves mostres, sobretot en fluxos de treball de secuenciació de nova generació (NGS) abans de procedir amb experiments més complexos.

L'Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears ha adquirit el nou equipament gràcies a les ajudes als centres públics de recerca de les Illes Balears per a l'adquisició d'equipament científic-tècnic de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears, a càrrec del Factor d'Insularitat (RDL 4/2019).

 



solarmovie