CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 22 de octubre de 2024
El «7th GEIVEX Symposium» tractarà sobre les vesícules extracel·lulars

Del 23 al 25 d'octubre de 2024, la Universitat de les Illes Balears (UIB) acollirà el «7th GEIVEX Symposium», que organitza el Grup Espanyol d'Innovació i Investigació en Vesícules Extracel·lulars. 

 

Aquest esdeveniment reuneix persones expertes nacionals i internacionals en el camp de les vesícules extracel·lulars (EVs) per debatre sobre els darrers avenços i les aplicacions en la investigació biomèdica i clínica.

 

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), juntament amb GEIVEX, la UIB i altres institucions col·laboradores, aportarà un suport significatiu al congrés. A més, la Facultat de Ciències de la UIB i The Company of Biologists finançaran inscripcions per a estudiants de grau i de doctorat per fomentar la participació dels joves investigadors. També rep el suport tècnic d'UIBCongrés.

 

 

El simposi, que tindrà lloc a l'auditori de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, inclourà ponències d'experts reconeguts, comunicacions orals, sessions de pòsters i, durant la jornada educativa del 22 d'octubre, inclourà també tallers pràctics. Les temàtiques que s'hi tractaran abasten des de la recerca sobre la biogènesi de les vesícules extracel·lulars fins al paper que fan com a biomarcadors de malalties o l'aplicació terapèutica. A més, es preveuen oportunitats de treball en xarxa, inclòs un sopar de gala per facilitar la interacció entre els assistents.

 

Hi ha quatre ponents convidats al simposi: Maria Abad (Altos Labs de Cambridge - Anglaterra), Pieter Vader (University Medical Center Utrecht - Holanda), Cinzia Cantacessi (Universitat de Cambridge - Anglaterra) i Roberto de la Rica (IdISBa - Espanya). A més, durant la jornada educativa el dia previ al simposi, sis investigadors pioners convidats explicaran els seus estudis de caire més translacional.

 

Amb una assistència estimada d'aproximadament 150 participants, el congrés es posiciona com un punt de trobada clau per als investigadors en el camp de les vesícules extracel·lulars i altres professionals del sector. Els assistents podran adquirir coneixements avançats, establir contactes valuosos i participar en discussions sobre els darrers avenços científics i clínics.