El passat dijous 5 de desembre es va celebrar la reunió anual del Consell Social i Empresarial de l'IdISBa. Aquest òrgan té com a principal objectiu establir vincles entre la investigació, la comunitat i el sector empresarial.
A la reunió hi van assistir representants de diverses entitats: l’Associació Balear de Fibrosi Quística, l’Associació de Malaltia d’Andrade, el Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears (BIOIB), Caixa Colonya, la Reial Acadèmia de Medicina, la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Roche Farma i la Fundació "la Caixa". També van participar Miquel Fiol (president del Consell Social i Empresarial), Antònia Barceló (directora científica) i Carlos Enrique (director gerent), a més d’un representant del Comitè d’Empresa de l’IdISBa.
Durant la reunió, es va presentar la memòria d’activitats de l’any 2023, els èxits assolits fins al moment en el 2024 i les reunions amb actors no científics. També es va exposar el pla estratègic previst per al període 2025-2029. Així mateix, es va informar sobre diverses iniciatives de finançament destacades, com ara:
- Millora de recursos humans i retenció de talent a través del programa ITS.
- Posada en marxa de la Unitat d’Assaigs Clínics en Fases Primerenques.
- Incorporació de 23 joves qualificats gràcies al programa «SOIB Jove: Qualificats Sector Públic, UIB i Entitats Locals 2024».
- Estudi per a la prevenció de seqüeles postictus.
En l’apartat de precs i preguntes, els assistents van plantejar diverses propostes, entre les quals destaquen:
- Implementació d’estratègies de cost-efectivitat, per evidenciar que la inversió en recerca té beneficis econòmics a llarg termini.
- Creació d’estratègies de mecenatge, incloent-hi una taula rodona específica amb la participació dels actors implicats.
- Accions per acostar els resultats de la investigació a la societat.
A més, es va programar una reunió específica amb representants de la CAEB i es va anunciar l’organització d’unes jornades dirigides a associacions de pacients i actors no científics a principis del 2025.