jueves, 19 de septiembre de 2019
L’IdISBa participa en la Nit Europea dels Investigadors 2019
El pròxim 27 de setembre del 2019 se celebra la Nit Europea dels Investigadors, i des de l’IdISBa hem organitzat xerrades divulgatives informals d’uns 10 minuts dels investigadors de l’entitat a tres espais de Palma: al Bar Molta Barra (Carrer del Pes de la Farina, 12), a La Biblioteca de Babel (Carrer Arabí, 3) i a la Llibreria infantil i juvenil Baobab (Carrer de Guillem Galmés, 17).
Aquesta activitat s’emmarca en el projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodwska-Curie del programa Horizonte 2020, que té lloc a més de 250 ciutats europees des de l’any 2005.
El principal objectiu de l’activitat és apropar els investigadors als ciutadans perquè coneguin la seva feina, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva recerca en la vida quotidiana.
Programa de l’activitat:
Llibreria infantil i juvenil Baobab (18.00 h - 19.00 h):
- Conte infantil: “No me puc dormir! Investigam per què?", a càrrec de Clara Vidal Thomas, Joana Ripoll Amengual i Maria Jesús Serrano (investigadores del grup de Recerca en Activitats Preventives i Promoció i en Càncer Illes Balears (GRAPP-CAIB)).
Bar Molta Barra (19.00 h - 20.15 h):
- “Dóna'ns una gota de sang i mourem el món”, a càrrec de Maria Barceló Nicolau (investigadora predoctoral del grup Lípids en Patologia Humana) i Marina Pérez Capó (Jove Qualificada del grup Teràpies Avaçades i Biomarcadors en Oncologia Clínica).
- “Tecnologies made in Mallorca per al diagnòstic d'infeccions i sèpsia”, a càrrec de Roberto de la Rica Quesada (co-responsable del Grup Multidisciplinari de Sèpsia).
- “Lluita contra la resistència antibiòtica”, a càrrec de Gabriel Cabot (investigador del grup Resistència antibiòtica y patogenia de les infeccions bacterianes).
La Biblioteca de Babel (20.00 h - 21.15 h):
- “Exercici físic i sedentarisme: les claus per mantenir la salut”, a càrrec d’Aina Galmés Panadés (investigadora predoctoral del grup Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular).
- “L'efecte del mindfulness en dones embarassades i els seus nadons”, a càrrec d’Esther Cardo (investigadora del grup Desenvolupament i Psicopatologia (DEVPSY)) i Lidia Gómez.
- “Percepcions de l’alumnat sobre l’entorn alimentari en centres educatius. Un projecte d'investigació participativa amb metodologia Photovoice” a càrrec de Toni Colom (investigador del grup Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular).
- “Mort Neuronal i Neurogènesi” a càrrec d ‘Elena Hernández, Cristian Bis i Sandra Ledesma (investigadors del grup Neurofarmacologia).