CA | ES | EN

LATEST

miércoles, 13 de abril de 2016
Taller de Cuina Mediterrània per a investigadors i col·laboradors de l’estudi PREDIMED-PLUS

Ahir dia 12 d'abril, coincidint amb el dia d’Atenció Primària, es va dur a terme a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) el "Segon Taller de Cuina Mediterrània de l’estudi PREDIMED-PLUS".

 

Varen participar investigadors i col·laboradors de l’estudi PREDIMED-PLUS, principalment metges i infermers d’Atenció Primària de Mallorca, responsables del reclutament de participants a l’estudi, a més d’investigadors, infermers, dietistes-nutricionistes i metges de l’Hospital Universitari Son Espases i la Universitat de les Illes Balears.

 

L’estudi PREDIMED-PLUS és un assaig de camp que pretén avaluar l’efecte d’una intervenció intensiva sobre l’estil de vida – basada amb la promoció de la Dieta Mediterrània hipocalòrica, l’activitat física i teràpia conductual – sobre la prevenció de la malaltia cardiovascular, la pèrdua de pes i la millora de la qualitat de vida.

 

La xef Neus Camí, del restaurant Claxon a Palma, va preparar Hummus de cigrons i remolatxa amb cruixents de moniato, ceviche d’orada amb pa de xeixa i tomàtiga seca, salmó amb crosta d’oliva negra, espinacs i guarnició de colflori amb curri, i una coca de pèsols amb salsa de xocolata, pistatxos i maduixes.

 

Tots els assistents varen poder aprendre a cuinar aquest plats tan originals i saludables, que finalment varen poder degustar.

 

El taller també va permetre obrir un debat entre tots els participants sobre els principis nutricionals de la Dieta Mediterrània, i els dietistes-nutricionistes de l’estudi PREDIMED-PLUS varen respondre tots els dubtes que varen sorgir d’alimentació  i salut. 



Copyright 2024 IDISBA | Privacy policy | Cookies policy | Legal notice