CA | ES | EN

LATEST

viernes, 22 de abril de 2016
29 abril entrega del primer Premi Oriol Bonnin de recerca sobre la patologia cardiocirculatòria

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases, el Servei de Cirurgia Cardíaca i l’Institut d’Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) han constituït el Premi Oriol Bonnin a la recerca sobre la patologia cardiocirculatòria, que es lliurarà el divendres de la setmana vinent, 29 d’abril, en el marc del 3r Simpòsium Internacional i de la 26a edició del Curs de reparació de la vàlvula mitral.

 

Els treballs presentats per optar al premi han de constituir una aportació original en el camp de la recerca sobre la patologia cardiocirculatòria. El jurat, compost per membres de la Gerència de l’Hospital, del Servei de Cirurgia Cardíaca, de la Unitat d’Investigació i pel director científic de l’IdISPa, valorarà especialment les noves hipòtesis contrastades, les tècniques experimentals innovadores, les noves aplicacions terapèutiques, etc. El premi, dotat amb 3.000 €, es lliurarà el 29 d’abril, moment en què el guardonat haurà de presentar el treball públicament en un temps màxim de quinze minuts.

 

La primera edició del Premi Oriol Bonnin es lliurarà en el marc del 3er Simpòsium Internacional i de la 26a edició del Curs de reparació de la vàlvula mitral, que consolida el programa de formació en cirurgia reparadora del Servei de Cirurgia Cardíaca i el situa com a referent en la formació d’aquesta tècnica.

 

La tècnica de reparació mitral permet evitar instal·lar vàlvules artificials al cor, la qual cosa afavoreix la recuperació de les vàlvules pròpies i aconsegueix una recuperació més ràpida i millorar la qualitat de vida dels pacients. Reparar la vàlvula mitral en comptes d’implantar una pròtesi té avantatges importants, ja que es tracta de teixit del pacient mateix, i que aquest no necessita prendre anticoagulants orals, que se suporten millor les infeccions. El Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases lidera en l’àmbit estatal l’aplicació d’aquesta tècnica i du a terme entre 45 i 60 intervencions reparadores de la vàlvula mitral cada any.

 

L’edició d’enguany compta amb la presència de professionals de prestigi internacional i referents en l’àmbit de la cardiologia i de la cirurgia cardíaca: el president de la Comissió Nacional de Cirurgia Cardiovascular i professor emèrit de la Universitat de Cantàbria, José Manuel Revuelta, aprofundirà en els darrers avenços en la recerca bàsica sobre la vàlvula mitral; per la seva part, el cirurgià francès Alain Carpentier, creador del cor artificial, parlarà sobre els implants cardíacs. Posteriorment s’organitzaran taules rodones amb ponents de renom que debatran sobre diferents aspectes relatius a la cirurgia reparadora de la vàlvula mitral.

 

D’altra banda, el responsable del Servei de Cirurgia Cardíaca de Son Espases, José Ignacio Sáez de Ibarra, i el cirurgià Vincent Doyse, de la Clinique du Tonkin (Villeurbanne, França), duran a terme intervencions quirúrgiques en directe que es podran seguir des de la sala d’actes de l’Hospital i presentaran els darrers avenços en la cirurgia mitral mínimament invasiva.

 

La jornada acabarà amb una conferència de l’arquitecte Rafael Moneo, Premi Príncep d’Astúries de les Arts i Premi Nacional d’Arquitectura, entre molts d’altres reconeixements.


FONT: Conselleria de Salut (21/04/2016)



Copyright 2024 IDISBA | Privacy policy | Cookies policy | Legal notice